top of page
Caută

Kinetoterapia pentru durerile cervicale

Actualizată în: 10 ian. 2020

Kinetoterapia reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de combatere a durerilor aparute in zona cervicala. Majoritatea programelor medicale de recuperare pentru durerile cervicale implică aplicarea de tratament local cu scopul de a reduce durerea si rigiditatea, suficient pentru a incepe un program de exercitii kinetoterapeutice.


Obiectivele kinetoterapiei pentru durerile cervicale


Kinetoterapia pentru durerile cervicale include urmatoarele obiective:

-Reducerea dureri și al rigiditati

-Imbunatatirea mobilitații zonei cervicale

-Dezvoltarea musculaturii dinamice și a celei stabilizatoare

-Dezvoltarea si însusirea strategiilor pentru a preveni aparitia dureri


Ce este o discopatie cervicala


Discopatia cervicala inseamna deteriorarea unuia sau mai multor discuri intervertebrale. Simptomele acestui diagnostic pot fi: dureri de brate, dureri de umeri sau dureri de umeri. Acest diagnostic este important sa fie tratat cu un plan bine pus la punct pentru a evita complicatii precum discopatia degenerativa. 


Discopatia apare in momentul in care celulele discului intervertebral se opresc din regenerare. Cauza principala este cantitatea insuficienta de oxigen, nutrienti si apa care duc la imbatranirea acelor celule. Un alt factor care ar putea fi la baza discopatiei cervicale poate fi un prejudiciu anterior al gatului. Lovirea, intinderea sau alt tip de stres anterior produs la nivelul gatului poate fi un punct decisiv de progres al acestei boli. 


Discopatia cervicala apare, in general, odata cu inaintarea in varsta, incepand cu varsta de 45 de ani, pana la 55 de ani. Atat femeile cat si barbatii pot fi afectati.


Informatii generale despre durerile cervicale


Gatul este alcatuit din vertebre care se extind de la craniu la torsul superior. Discurile cervicale absorb socul dintre oase. Oasele, ligamentele si muschii gatului sprijina capul si permit miscarea. Orice anomalii, inflamatii sau raniri pot provoca dureri sau rigiditate la nivelul gatului.

Multi oameni sufera ocazional de dureri sau rigiditate la nivelul gatului. In multe cazuri, durerea se datoreaza unei posturi proaste sau a unei suprasolicitari. Uneori, durerile la nivelul gatului sunt cauzate de vatamari rezultate in urma unei caderi, unui contact sportiv sau accident.


De cele mai multe ori durerea la nivelul gatului nu este o afectiune grava si poate fi usurata in cateva zile. In unele cazuri, durerile la nivelul gatului pot indica vatamari grave sau boli si necesita ingrijire medicala.


Cauzele durerilor cervicale


Cele mai frecvente cauze ale durerii de gat sunt luxatiile si entorsele, iar acestea se vindeca in cateva zile sau saptamani. O luxatie sau o entorsa apare atunci cand un muschi sau un tendon a fost iritat de o utilizare excesiva sau supraextensie.

Cauzele frecvente ale durerilor cervicale includ:

- Dormitul intr-o pozitie gresita. O persoana se poate trezi dimineata cu dureri cervicale din cauza somnului intr-o pozitie incomoda sau atipica care forteaza gatul.

- Accidentare sportiva. Daca o persoana misca gatul brusc sau este lovita de un alt jucator intr-un anumit sport, nervii din gat pot fi afectati si poate aparea durerea, amorteala si slabiciunea care pot iradia in umar si brat.

- Miscari repetate. Intoarcerea capului intr-o maniera repetitiva, cum ar fi de pe o parte pe alta in timp ce dansati sau inotati, poate duce la o utilizare excesiva a muschilor, tendoanelor si ligamentelor gatului.




203 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page